20.06.2007 г., 21:50 ч.

Неземна душа 

  Поезия
1079 0 2

Пак сама се рее душата ми

под звездното синьо небе,

пак сама се крие и бяга,

ранена от брой зверове.


Къде да отиде, се пита и тича,

свободна от мойто сърце,

сама, да, сама е в мрака,

но волна с нови криле.


Бяла магьосница ли и даде чудните леки нозе,

тя ли , да, тя май създаде и розово снежни ръце,

да милва и гали, да трие сълзите, родена под ново небе,

а глас, да, какъв глас и даде, на нежно и плахо дете.


"А спътник не искаш ли, някой приятел?"

попита я бялата фея,

"Не, аз съм за полет създадена,

а не на земя да живея!"

© Христина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??