И днес е ден мъглив
досущ като видение!
И казват от Сахара
прах като дъжд ще ни вали
ще ни затрупа в невидение!
Не ща Сахара,
искам от Намиб
от онзи бряг със скелети на кораби
от хиляди корабокрушения.
Навяват те на нашия живот!
Пътували сме с надежда
по морските води - живот,
ту в тихи безветренни води,
ту в бурни десет метрови вълни.
Видели сме какво ли не
ръцете ни удържали са
колелото на живота
и най подир запратени
в миража на бряг един
намираме спокойствие,
а той с усмивка лека
ни прикотка
превръщайки ни в спомен!
© Румяна Щерева Всички права запазени