Feb 9, 2021, 10:46 AM

Ние като спомен 

  Poetry
750 5 5

И днес е ден мъглив

досущ като видение!

И казват от Сахара

прах като дъжд ще ни вали

ще ни затрупа в невидение!

     Не ща Сахара, 

     искам от Намиб

от онзи бряг със скелети на кораби

от хиляди корабокрушения.

Навяват те на нашия живот!

Пътували сме с надежда

по морските води - живот, 

ту в тихи безветренни води,

ту в бурни десет метрови вълни.

Видели сме какво ли не

ръцете ни удържали са

колелото на живота

и най подир запратени

в миража на бряг един

намираме спокойствие,

а той с усмивка лека

ни прикотка

превръщайки ни в спомен!

© Румяна Щерева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??