1.06.2008 г., 0:47 ч.

Никой не е бил... 

  Поезия » Любовна
533 0 7

Никой не е бил по-бездомен от мен.

Даже клошарят си има мост и Луна.

Дели си хляба с човека отдясно

и по-малка е вече поделената болка

с човека отляво.

Глътка вино, утеха,

разделена тъга е домът им.

Има ли някъде

по-прекрасен приют за душата?

А аз съм бездомна

и копнежа по теб къде ще прибирам?

(само него си пазя)

Тежи ми

между душа и небе да го нося.

Отляво е сърцето ми,

отдясно - никой...

Ти тук ме остави -

до оградата на света

и пак тук ще ме търсиш.

Винаги пътят стига до МОСТ,

а наоколо... къщи...?

© Маргарита Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??