29.07.2015 г., 1:01 ч.

Никотинени мечти 

  Поезия
380 0 0

 

 

 

 

Никотинени мечти

 

Дим въздишат морни телеса,

в пепелника сяда често слушана тъга,

подплатена с изветряваща мечта.

Мир ли търсят безпокойните души

в никотиновите пари,

в миговете кратки на цигари,

остарели между пръстите скрижали.

Надали ще тъне в смисъл всяка фраза,

казана по тази вече вечна тема,

но ще бъде толко простичко

и откровено споделена,

че ще спре във времето,

като искрица заблудена,

търсеща покой,

а изгорена.

Има време,

ще ги спреме,

първо ще пострадаме в компания,

после и сами, с най-сладката дилема –

ще намерят ли мечтите в никотиненото време

своето превъплъщение.

 

 

 

 

 

© Братан Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??