22.10.2009 г., 14:10 ч.  

Ниньос 

  Поезия » Любовна
813 0 14

Тропва токче нощта на Севиля.
Щраква с пръсти, подбрала поли.
Под къдрици от мрак, кръст извила,
лъсва дръзко звезди-обеци.

Тя танцува за нас само, ниньо…
Ще ни помни от тук - до зори.
И сълзата в окото на ниня,
ще е твоя…до първи петли.

Само временно, само до утре
е фандангото - тук и сега.
Под циклопите улични, сутрин,
в кръг затваря се време-змия.

После бавно ни стяга, невинна,
и изстива в метален обков,
за да звънне по китките с гривни -
малък спомен, че беше любов.

Радост Даскалова

© Радост Даскалова Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??