5.03.2007 г., 11:17 ч.

Нищожество 

  Поезия
783 0 1
Не ти дожаля за чистите и сълзи,
не усети нежността в споделените прегръдки,
не улови скръбта в безутешните и думи,
не изгря в цялата отдаденост на любовта и.

Приличай сега на своите съвременници,
на похотта и сластта покварените пленници,
живей сега при новите си сподвижници,
на гаснещата добрина у теб противници.

И защо си ти, негоднико модерен?
Защо си ти, скитнико скъперен?
Защо си ти, дипломатино примерен?
Защо си ти с поглед само в тебе вперен?

© Ясен Куманов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Браво! Подходящо заглавие за това,което си казал.
Предложения
: ??:??