5.06.2022 г., 18:04 ч.

(нито) миг покой 

  Поезия
383 0 1

Хората,

мокри от дъжда,

с прилепнали към кожата дрехи

в цветовете на

невъзможно далечните тропици,

задъхани, лаещи, влачещи

омаяни деца, малки котви,

които не удържат

устрема на бягството,

плажът,

в следпотопна тишина,

в която от пясъка изплуват

блещукащи загубени съкровища,

за които започва,

сред крясъци и пищене,

надпреварата на

чайките.

© Малката Мис Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Ноти за лятна песен »

26 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Интересно пишеш. Имаш собствен стил.
Предложения
: ??:??