29.05.2016 г., 9:55 ч.

Нож с две остриета 

  Поезия
1087 0 3

 

Ще мога ли с тебе да свикна,

със тебе – в която се спънах?

Дано! Но в процеса на свикване

дано да не ми омръзнеш.

 

А зная, че рискът си струва.

С очи ме разтваряш, разтваряш

и всички обичани чувства

ми дават утеха и вяра,

 

че мога и с мене да свикна

и вътре във мен да не зъзна,

и даже в процеса на свикване

аз няма да си омръзна.

 

© Валентин Евстатиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??