18.05.2014 г., 18:47 ч.

Ноктюрно 

  Поезия » Любовна
1043 0 11

Навън вали.

А мислите ми във ноктюрно

по тебе бягат в късен час.

След нашата раздяла твърде бурна

не се обаждаш ти. Не се обаждам аз.

Ината мерим си със тебе двама.

Такъв инат! И не изпитваме тъга

за лошата развръзка на финала

по чия вина... Чия вина...

Обичахме ли се? Или наужким

играехме си с тебе на любов.

Какво ми даде, аз какво отнесох 

от сърцето ти към своя пристан нов?

Не взех си нищичко от твоето със мене.

И на тебе нищичко не дадох за късмет.

От нашата любов каквото който вземе,

това ще е. Останалото е за смет. 

 

© Галя Кутулева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??