26.01.2018 г., 13:53 ч.

Ноктюрно 

  Поезия » Философска
251 1 1

                                                     

                 Прецизно бърза Времето, а ние -

                 престъпно бавни сме да го догоним!

                 Мечтаем си за някакви промени,

                 но все живеем в стария си спомен.

 

                 Не знаем колко трудно се постигат

                 онези чудеса,които търсим.

                 Пречупили сме нерви от просия

                 на дребен лукс. И хлябът е накъсан...

 

                  Не е погачата  - с късмет и ситост!

                  И слънцето ни пада от баира -

                  съборено от злоба и безсилие...

                  Лъжливи лаври някой пак намира!

 

                  Земята се тресе от страх и вопли!

                  Заспиваме под вулканична пепел.

                  А неуморната Любов ни топли

                  и ни припомня Вярата заветна.

 

                   Тогава чак и Времето се спира

                   да ни почака, да се осъзнаем!

                   Изглежда Ной е тръгнал да събира

                   изчезващите Хора, но безславно... 

© Маргарита Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??