12.01.2022 г., 22:19 ч.

Ноктюрно 

  Поезия » Любовна
327 2 3

НОКТЮРНО

 

Дим – над пепел.

Прегорели страсти.

Свят безчувствен.

Стъпкани мечти.

Нощ бездънна.

Липсващи контрасти.

А – на свършек –

времето лети…

Странници-въпроси…

Сляпа влага.

Плач камбанен…

Гръм – по сенокос!

Утрото

към залез се протяга –

метнало сюртука –

среброкос…

А в зениците ми

непонятно лято

пътища чертае –

за обрат.

Тръпнеща

от чувство непознато –

търся своя ден –

със теб богат.

 

* «ПРЕЛЯЛ КАПЧУК»

© Донка Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "Утрото
    към залез се протяга –
    метнало сюртука –
    среброкос…"

    Аплодисменти!
  • Хареса ми!
  • Хареса ми. Кратките фрази насищат образността и същевременно въвличат в дълбочината на чувствата. Изборът на думи също ми допада.
Предложения
: ??:??