12.04.2017 г., 13:54 ч.

Нормално луда пролет 

  Поезия » Хумористична
448 1 2

Почти цъфнали люляци

и изравнителните ни сметки за тока.

Опиянени, по всички улици

се отрезвяваме с двойно мока.

През април и май сме инжектирани

със хормона на умората,

пролетта инспирира ни

за сенни алергии и… не ми се говори.

Навън е сезонът на лудите,

пощръкляват да бибиткат таксита,
а съседите с CECA ще те събудят,
преди да са пропели петлите.  
Пак голи кръстове, паласки изригват,
извадиха бар
&грилове навънка масите.
Почти почнахме да кукуригаме
от яйцата и козунаците!  

Улични псета ми чуруликат,
а щъркели лаят – като взели аванс са,
нищо не е наред, си викам…
но карай да върви, си казвам.

Йордан Гергов

© Йордан Гергов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Оркестърът събира парсата някъде! А за нас, простосмъртните, каквото остане
  • Пейзажна иронична лирика.Иде ми да я запея,но къде е оркестъра?🔕
Предложения
: ??:??