Почти цъфнали люляци
и изравнителните ни сметки за тока.
Опиянени, по всички улици
се отрезвяваме с двойно мока.
През април и май сме инжектирани
със хормона на умората,
пролетта инспирира ни
за сенни алергии и… не ми се говори.
Навън е сезонът на лудите,
пощръкляват да бибиткат таксита,
а съседите с CECA ще те събудят,
преди да са пропели петлите.
Пак голи кръстове, паласки изригват,
извадиха бар&грилове навънка масите.
Почти почнахме да кукуригаме
от яйцата и козунаците!
Улични псета ми чуруликат,
а щъркели лаят – като взели аванс са,
нищо не е наред, си викам…
но карай да върви, си казвам.
Йордан Гергов
© Йордан Гергов All rights reserved.