17.07.2020 г., 23:49 ч.

Носете си новите дрехи! 

  Поезия » Друга
496 1 2

 

Носете си новите дрехи момчета!...

 

... А и Времето ли, обяви  ви вендета,

и без милост през снайпера гледа към вас:

то носете си новите дрехи момчета

и просто живейте, и любете на „макс”!...

 

Не владеем, уви, Абсолютното време,

но и тази нищожна частица дори,

през която би трябвало и да живеем,

но и всеки по нещичко да сътвори́...

 

А понеже ще ни забравят и Вековете

при толкова много крале, затова:

Историята на Живота си пишете

в рецепторите на своите сетива...

 

... но–о само виното не старее!... Помнете

го скъпи: в часове на триумф и на стрес!...

... И носете си новите дрехи момчета,

и Младостта си – я изживейте на: екс!...

 

04.04.2019.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Чудесно послание, бъди жив и здрав!

    ... "понеже ще ни забравят и Вековете
    при толкова много крале, затова"...
    носете... творете сега!
  • Позитивно. Макар момчетата да не са много по дрехите 😁
    Много харесах.
Предложения
: ??:??