24.06.2008 г., 8:06 ч.

Нощ 

  Поезия » Пейзажна
726 0 6

Черна, мрачна нощ обви земята,

облак зорко тъмнината пази.

Вятър шепне нещо на листата,

тишината мълком лази.

 

Сама, една луна зловеща

протяга жълтата ръка,

иска да разкрие нещо,

сочи с мътна светлина.

 

Ниско долу,  над земята,

в лепкавата лунна светлина,

обикаляше мъглата,

задушаваше света.

 

Тишината тръгна след мъглата,

вятърът се умълча.

Облак бавно скри луната,

тъмнината завладя нощта.

 

© Георги Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??