1.03.2010 г., 0:30 ч.

Нощ искряща и прилив висок ... 

  Поезия
584 0 4

Нощ искряща и прилив висок,
  щом в небето отново блести
    блед на месеца пълният кръг.

Бяхме трима, но жребий жесток
  раздели ни. В сърцата люти:
    страшно Ерос прободе ги с лък.

Кой ли губи от този облог?
  Дали той или аз, или ти?
    Тъче Мойрата в своя чекрък

златни нишки, но в погледа строг,
  виждам, няма и тя да прости:
    ще заключи кълбото в сандък.

Право имаше злият пророк:
  дойде време на мойте мечти
    да прекършиш последния стрък.

© Тошко Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??