12.01.2007 г., 9:44 ч.

Нощ на хилядите чудеса 

  Поезия
663 0 7

Нощ мистична, вечно непозната,
окичена с неонови лъчи,
кажи къде намира се вратата,
водеща към слънчевите дни.

Господарко на света бездомен,
орисай тези пръснати чеда,
върни им някой светъл спомен
и купчина измачкани цветя.

Прошепни онези думи топли,
впечатани със вечния печат
да разчупят тежките окови,
да посочат пътя им назад.

Огледалото със дъх закрий го,
о нощ на хилядите чудеса,
във твоите дипли необятни
откривам първата искра.

© Роксана Медичи Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??