13.01.2016 г., 21:21 ч.

Нощен влак 

  Поезия » Друга
365 0 0

Отново ще напусна този бряг.

Във нощ от летен зной земята бяга.

Аз спомени загърбвам. С експрес влак

на отпуск и почивка точка слагам.

 

Под пълнолунен диск, усамотен,

на езерото кораб медитира

и той или ликът му отразен

по-истински е, тъй и не разбирам.

 

Във коридора с някой непознат

повеждам разговор. Той с ум дълбок е,

далече вижда... Ала утрен хлад

ще изпроводи нас във две посоки.

 

Фантом на парен чер локомотив –

пушач задъхан, който изостава –

ми вика: “Влакът с времето лети

напред, назад не гледа. Не забравяй,

 

че с детство, с корени си бил богат,

не с Интернет, а със игри на двора.

Не ги подменяй с евтин сурогат

без обич, без крила и без опора.”

 

© Владимир Костов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??