12.02.2009 г., 22:04 ч.

Нощна птица 

  Поезия » Друга
628 0 3
Тъмна нощ - без звезди.
Една самотна птица,
търсейки своето гнездо,
кацнала на "слаба" жица.

Оттам в мрака тихо
гладна котка я видяла,
тъй като търсела храна -
от гледката възлетяла.

Птицата, без да усети,
че я доближават ноктите
и че по това време
най-добре ловуват котките.

Котката не е вече гладна,
а за птицата знае ли кой,
че в търсенето на гнезда
тя жертва и живота свой.

© Никица Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Интересно.Поздравления.Понякога в търсенето на нещо,тъй необходимо, наистина забравяш за опасностите и ставаш ''храна на някоя котка''.
  • благодаря много за коментарите!!!много поздрави!!!
  • Наистина въздействащо!
Предложения
: ??:??