27.06.2017 г., 11:21 ч.

Нощна симфония 

  Поезия » Любовна, Философска
2270 16 32

Кухите стаи на моите чувства,
трудно погълнаха доза живот.
Плавно потрепнаха топлите устни.
Други докоснаха. Пламна любов.

Приказна нощ... Олюляни персони...
Огнени погледи... Топли сърца...
Звезден разкош... Нарушени закони...
Допир на твоята нежна ръка...

Цял се топя! А светът е мъничък...
Имам душа! И любов! И мечта!
Топлите устни без думи изричат
куп напластени с години слова.

Бавно горя! И се давя в наслада...
Спираш дъха ми с целувка! Воал!
Крехка любов небосвода обагря...
Пада нощта... И настъпва финал...

© Димитър Драганов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??