22.07.2007 г., 17:13 ч.

НОЩТА ДА ПОДЧИНИ ДЕНЯ 

  Поезия
609 0 18

Сънувах ли те
или ми се стори,
че силуета ти
в съня съзрях.
Премина като елфи
летен полъх,
и топъл спомен,
и кристален смях.

Сгуших се
във него със надежда,
за кратко да
изпитам радостта,
чрез допира 
до твойта скрита нежност,
чрез парещата страст
на любовта.


Прегърнах го
и пожелах си:
Нощта да
подчини деня!
Да се стопят
раздели, разстояния!
До мен да си,
тъй както бе в съня!

© Таня Мезева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??