3.06.2008 г., 9:12 ч.

*** (Нощта е негърка...) 

  Поезия » Друга
672 0 9
***

Нощта е негърка
и чува далечните там-тами
                    на свойте прадеди
и се полюшва
в ритъма на древната си кръв.
Пия страст от топлата й гръд
и като змия събличам кожата си
                    във нозете й.
Нощта е негърка
и стиска здраво
                    сърцето ми,
прошепва нещо със лилав език,
огъва костите ми
и аз стена
от страст и болка.
А във нея
тече река от пясък
и отмива всичко.

© Константин Делов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??