8.10.2022 г., 16:15 ч.  

Носталгично 

  Поезия » Друга
178 4 9

Мирише ми на дом и виждам баба,
превита над котлето от бакър,
ръката с тънки жилчици и слаба,
в очи сълзящи, погледът добър.

Припява качамакът, там в котлето
и споменът е жив, незамъглен,
и детството зад ъгъла е. Ето,
нощта е нощ, денят е просто ден.

Цвърчат яйцата песничка приспивна
в окадения от дима тиган...
По кой ли път животът, бабо, кривна,
защо ти пусна малката ми длан?

Сега ме мами не една посока –
за обич, за политане, за хлеб...
Пораснах – недостатъчно висока,
до детството да стигна... И до теб..

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??