Граждани със временен статут,
в държава във която
всеки прави се на луд,
следи със калкулатор
и пресмята,
колко ли ще струват
килограм домати.
А бяха други времена,
лицата бяха весели,
салатите евтини
заплатите бяха равни
на злато,
хората бяха равни
безплатно!
Децата ни какво ще наследят?!
Дългове, камъни и смрат!?
© Jivka Koleva Всички права запазени