16.05.2023 г., 10:42 ч.

Носталгия 

  Поезия » Хумористична
171 0 1

С булката добре живяхме...

Е, на моменти зле си бяхме!

Лашкахме се по квартири.

Нямахме пари за бири,

 

камо ли пък за бижута-

на жените атрибута.

Наема едвам си плащахме.

Сума заеми изплащахме...

 

Броях стотинките за сок.

Спорехме на глас висок.

С нерви, шум и разправии

оправяхме своите бакии.

 

Млади бяхме и откачени,

макар и от живота влачени.

А той, дори да ни притискаше,

нонстоп нас двамата ни искаше.

 

Сега сме вече ,,средна класа".

Изплатих аз ВСкаса.

Заплащане-почти достойно.

Около нас е все спокойно.

 

Но...писна ми от тишината!

Сигурно- и на жената...

Тръпката я няма вече!

Нещо става бе, човече!

 

Къде са времената стари?

Сега-спокойни, без товари,

напълно ни владее скуката...

Къде е , мислите, поуката?

© Георги Янков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Така е, друго днес ни трябва.
    Спокойствието уморява,
    приспива чувства и емоции.
    А ние с нашата си порция
    дразнители, нали сме свикнали,
    сега, в рахата си надникнали,
    не щеме вече тишина.
    Я, вѝкни пак по мен, жена!🥰

    Разписа ме, бе човече! Много ми хареса и те поздравявам, бай Гацане!
Предложения
: ??:??