16.04.2020 г., 19:31 ч.

Новата чума 

  Поезия » Друга
404 0 0

Откъде и кога се допъпли

тази чума на нашия път.

Толкоз малка и толкоз безлична,

ненаситна на болест и смърт.

 

Не намери ли камъни твърди,

не намери ли сухи треви.

Тях да мъчи, в тях да живее,

а пролази в живи души.

 

Нека вятърът бурен я духне,

нека слънце и плам я гори!

Да се гърчи, да стене, да съхне!

Нека Господ над нас се смили!

 

17.04.2020 г.

 

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??