22.04.2009 г., 13:05 ч.

Новият свят 

  Поезия » Гражданска
674 1 1

Странно е, когато кажат,
че никой днес не мисли за любов.
С тези думи сякаш те наказват
за несполучливия си живот.

 

Странно е, когато чуя,
че жените гледали парите.
Трябва ли да бъда длъжна
да търся мъж - богат, не своя мъж на мечтите?

 

Казват, че животът е сложен
и себе си да гледаш трябва.
Но сърцето ти само дали ще може
да пее и да се радва.

 

Критерият ни днес е този
да бъдеш лицемер за свое благо.
Да разменяш разни пози.
С всеки, който мразиш да ти бъде драго.

 

Искам да се влюбвам!
Не искам да гледам в подаръците и парите!
Искам да изказвам мнение и да общувам.
Днес безлични са жените.

 

Не искам да бъда кукла "Барби"
или да се обличам като кръчмарска певица.
Искам да бъда оценена по интелект и дарби,
а не да бъда еднотипната женица.

 

Искам със сърцето да избирам
и да се раздавам.
Искам, когато ми говорят, да разбирам
и да мога само с поглед да отговарям.

 

Нека в този безскрупулен свят
да помагаме на хората в беда.
Нека всеки на любов да е богат.
Нека, когато паднем, да има кой да ни подаде ръка.

© Милена Йорданова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??