28.10.2008 г., 20:42 ч.

Ново начало 

  Поезия
660 0 8

Избеляваха срещите тайни

на фона на дългото чакане.

Обещания се хвърляха крайни

в колелата на влаково тракане.

 

На перона стоеше Началото

и противно на всички закони,

то със шепи събра оцелялото

и прибра го във чужди вагони.

 

Животът е кратка експедиция.

Свободен, но със коловози.

И е част от една композиция,

без да знаеш - кой, кого вози.

 

С похабени от времето спомени

и прави, след всички шамари.

Да кимнем поне за довиждане

на старите, призрачни гари.

© Леонид Стоянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??