Ново време
Свърши старото ни бреме,
днес дошло е ново време,
тъй повтарят тоз’ рефрен,
много пъти всеки ден.
Уж дошло е ново време,
всичко уж ни е наред,
а проблемите не спират,
даже повече напират.
Всеки умно преценява,
с месеци те размотава,
питаш ти защо така,
казват - ново време е това.
Който дойде днес на власт,
нагло лъже с висок глас:
„Край на нашите проблеми
веч’ дошло е ново време!
На провали и афери,
цаката ще се намери”,
щедро всичко обещават,
с бившите се оправдават.
И народът се надява,
вярва, чака и търпи
и затяга си колана,
има даже и мечти.
Тез мечти не са реалност,
те са проста виртуалност,
ново бъдеще – химерно,
по различно, не мизерно.
За това си той мечтай
и не иска да го лъжат - той да трай,
докога ще издържи? -
някой трябва да плати!
А времето... напред върви,
тъй сега е в наши дни,
да се лъже днес народа,
се превърна в нова мода!
2012г. SRG
© Стойко Георгиев Всички права запазени