May 4, 2012, 9:21 AM

Ново време 

  Poetry
603 0 0

Ново време

 

Свърши старото ни бреме,

днес  дошло е ново време,

тъй повтарят  тоз’  рефрен,

много пъти всеки ден.

 

Уж дошло е ново време,

всичко уж ни е наред,

а проблемите не спират,

даже повече напират.

 

Всеки умно преценява,

с месеци те размотава,

питаш  ти защо така,

казват - ново време е това.

 

Който дойде днес на власт,

нагло лъже  с висок глас:

„Край на нашите проблеми

веч’ дошло е ново време!

 

На провали и афери,

цаката ще се намери”,

щедро всичко обещават,

с бившите се оправдават.

 

И народът се надява,

вярва,  чака и търпи

и затяга си колана,     

има даже и мечти.         

 

Тез мечти  не са реалност,

те са проста  виртуалност,

ново бъдеще – химерно,

по различно, не мизерно.

 

За това си той мечтай

и не иска да го лъжат - той да трай,

докога ще издържи? -

някой трябва да плати!

 

А времето... напред върви,

тъй сега е  в наши дни,

да се лъже днес народа,

се превърна в нова мода!

 

                     2012г.         SRG

 

© Стойко Георгиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??