16.10.2011 г., 11:18 ч.

Някой 

  Поезия » Любовна
772 0 11

 

Някой още иска да ме зърне

някъде из южните полета.

С мене лудостта си да прегърне,

да сънува есенни морета.

 

Някой още иска да ме има

и мечтае нейде в полумрака

шепотът на ледената зима

да стопи. Но времето не чака.

 

Нищо, че със поглед ме рисува,

щом налее чашата си с вино –

само мен във песните си чува.

Някой търси своята любима.

 

В тишината нощем ме обича,

сам отрекъл разума в съня си.

Някой още тайно ме обрича

на живот.

              Очаквам го в деня си.

 

 

 

© Йорданка Господинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??