16.04.2023 г., 22:07 ч.

Някой ден 

  Поезия » Любовна
181 0 1

 

Някой ден ще си тръгна. От теб, от живота ти.

Ще е тихо, както появих се навремето - 

изведнъж, без известие, и вече завинаги.

Ще останеш ти сам, тук с тишината си, 

Да си спомняш усмивката, да броиш сълзите ми.

И не знам ще ме търсиш, ще съжаляваш ли, 

Но да съм честна – и не искам да зная. 

Някой ден ще си тръгна, ще затворя вратата

след себе си. Ще потъна в дълбокото, в нищото.

Ти ще бродиш из спомени, давиш във минало,

и не искам да знам ще усещаш ли липсата.

Някой ден… Но защо да настъпва, кажи ми ти, 

Толкоз ли е трудно днес да опазиш сърцето ми?

Аз не исках от теб прекалено, даже нищичко, 

просто скрий ме в прегръдка, нежно обичай ме.

 

16.04. 2023

© Александра Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Жената - горда и мъдра. Колко малко й трябва всъщност.
    Хареса ми.
Предложения
: ??:??