24.11.2007 г., 21:41 ч.

Няма как 

  Поезия » Гражданска
572 0 1
                                     Няма  как

                      Студено  ли  ти е, кажи?
                      Или  сърцето  в  беда  тъжи...
                      Частичка  от  мене  ще дам,
                      сърцето  е топло, лава  прелива...

                       Ах,  ще   усетиш  моя  дар
                       и колко  обич за  всеки пак има,
                       жали  душа ми ранима. 
                       Макар че  понякога  страшно тъжи...

                       До  старец  беден  ще  приседна
                       и  циганче с ръка ще  погаля...
                       За  неправда и  за  лъжа
                       силите  свои няма  как  да  жаля...

                       И просяк  жалък приседнал,
                       виж, подава  треперещ  слаба  ръка...
                       Знам,  няма  как  да  отмина,
                       в сърцето нося Божия  звезда...
                     

© Елена Калчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Трогна ме , Елена, наистина носиш в сърцето си голяма дарба - Божията звезда ! Прегръщам те !
Предложения
: ??:??