20.07.2012 г., 18:58 ч.

Няма обич минала 

  Поезия » Любовна
601 0 7

Няма сън. И няма обич минала.

Скрита е в отиващата младост.

Ти не си за ласките изстинала,

още си за погледите радост.

 

Шлейфът си понесла на комета,

палиш поднебесния фитил.

Взрив превръща в земната планета

нощите във фронт и сладък тил.

 

Смея ли се аз или пък плача,

знам, ще се изправя в полунощ

и под капишона на палача

миг ще блесна в звездния разкош!

© Иван Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??