3.11.2012 г., 13:10 ч.  

Няма такава държава 

  Поезия » Гражданска
675 1 0

Събудете се, драги българи! Привет!
Страната ни върви назад, не напред.

Политиците ни са менте.

Сякаш за грабеж чакат те.

Събуди се, племе заспало!
Ни си живо, ни умряло!
Стреснете се, бре хора!
Управляват ни бандити без умора.

Никой не казва, че пътят е лесен,

но ако ги махнем, животът ще бъде като песен.

Парите са за вас, но ги взимат те.

Приехте ги като овчари, а те са ни врагове.

Откъде мислите, че имат милиони

и защо за тях не важат закони?
Мрак и тишина са ни държавата завзели,

затова онези от нея са крадели.

За тях - пролет и светлина,

за нас - държава-развалина.

Дано да се събудите вие - народа,

че управниците ни са гола вода! 

© Георги Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??