11.03.2017 г., 10:23 ч.

* * * 

  Поезия » Любовна
412 1 5

Бе утро и ухаеха цветя

когато ти реши да си отидеш.

Не каза нищо. Тръгна си сама.

Даже не поиска да ме видиш.

 

Не спрях те и дали сгреших , не знам!

Дали ти беше малко любовта ми ?

А аз отново ще остана сам.

За мен ще си припомняш ли? Едва ли?

 

Поредна спирка на минаващ влак

за тебе бях, и вече ме забрави.

Ще спреш на следващата гара пак,

а след това и нея ще оставиш.

 

Защо поне за сбогом се не спря?

Защо едничка дума не пророни?

Повярвай ми, че щях да разбера!

Но нека всеки своя път да гони!

 

Любов на заем нийде не търси!

Помни: любов срещу любов се дава!

Истинска ли е, ще те боли!

Но никъде любов не се продава!

 

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Браво!
  • Благодаря ви! За мен е удоволствие, че ви харесват стиховете ми! Благодаря!
  • "Любов на заем нийде не търси!
    Помни: любов срещу любов се дава!
    Истинска ли е, ще те боли!
    Но никъде любов не се продава!"
    Много силен и мъдър финал! Поздрави!
  • Страхотна поанта!🐎
  • Страхотно, много ми хареса!
Предложения
: ??:??