27.04.2007 г., 11:04 ч.

обеден ескиз 

  Поезия
583 0 8

Това се случи по обяд,
когато улиците пееха
от стъпките към ресторанти
и кафенета пъстрогреещи.

Това се случи толкоз бързо
и неусетно се преплете
като подробност от ескиза,
нахлупил шапка с бяло цвете.

А около шапката във танц
летяха пеперуди сини -
пчела една, звън на комар
и южен смях в букет от лилии.

Това се случи по обяд,
когато всички бяха гладни
и търсеха свободно място
в претъпканите закусвални.

Не помня нищо след това,
наситена от  аромати,
които точно по обяд
застлаха масата на щастието.

Гореше слънце, сякаш мак
в лъчистата небесна рамка,
а в  календара си видях,
че липсва точно тази дата.

А беше сякаш по обяд
и младостта опиянаващо
наливаше мечти в бокал,
и аз забравих да обядвам.

© Дакота Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??