10.07.2019 г., 19:00 ч.

Обещание 

  Поезия » Друга
355 10 12

Търкалям мислите си недописани.

И всяка бори се да е начало.

От древността си още са орисани

да се сражават със страстта на тяло...

Летят числата. Полетът ги стига.

Последно между тях – тире в заблуда!... 

Представям си го миг, но не намига –

като око на черна пеперуда.

Сърцето ми – за слънце закачено.

Ръцете ми – изгребали водата.

Нестореното е в сърце наречено.

На любовта! Без точен час и дата...

Когато всичко друго ме напусне

и краят на света стои отсреща,

когато тишината пак се спусне

във фокуса на слънчевата леща –

Пречупена! Отново ще те искам.

Да!... Времето косите ми кръщава,

но няма даже капка да разплискам

изпита с теб... Водата обещава!  

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??