Пак народът се вълнува,
обещание след обещание върви,
че туй що той жадува
ще го има в близки бъднини.
Стара кранта на трибуната застава,
реч високопарна държи,
надежда на народа раздава
с новини фалшиви и лъжи.
,,Ново Слънце над България ще светне,
от другите слънца по - светло,
за всеки ще има най - сетне
река от мед и масло потекло!"
А когато дойде време
да дръпнем накрая молива,
кой ще каже, на кой ще му дреме,
защо не работи локомотива?!
© Никола Яндов Всички права запазени