8.11.2009 г., 0:46 ч.

Обич изстрадана 

  Поезия » Любовна
620 0 6

Усмихваш се насън и аз се смея,
любов във мрак богините ни отредиха,
 ти моят Ерос си, аз твоята Психея -
стрелите ти сърцето ми раниха.

Проклинаха ни с тежки заклинания,
накараха ни да се чувстваме виновни,
преминахме през много изпитания,
 а нощите ни... толкова съдбовни.

Безсмъртие от Зевс ни бе награда,
 и дар поднесоха ни боговете -
за нас роди се нашата Наслада*-
разцъфнало от любовта ни цвете.

________
Наслада* (Волуптас) - дъщерята на Ерос и Психея

© Валка Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??