20.11.2013 г., 21:16 ч.

Обич моя 

  Поезия » Друга
496 0 0

Обич моя

 

Обич моя, откъде дойде?

Кой ти каза как да ме намериш?

Вече късно е, но хайде, влез.

От студ си посинял и цял трепериш.

Обич, дълго моля те, недей

да оставяш в моите покои.

Скрий се под завивките поне

и недей с никой да говориш.

Аз ще се завърна сутринта

и ще те покрия с наметало.

Обич, да си тръгнеш пак така,

както си дошъл – незабелязано!

Че в съседство има зли очи

и не искам да ме урочасат.

Няма страшно, хайде, не тъжи,

знам, че в съседството отсядаше.

Всичко мина. Писано било!

Тръгвай си, добро ще ми направиш

и аз ще те запомня с добро.

Сбогом! По съседски и приятелски.

 

 

24.08.2011

© Мариела Пидева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??