2.12.2012 г., 22:47 ч.

Обич няма дом 

  Поезия » Любовна
744 0 10

 

---

 

Повярвай, на живота в есента
безумно и болящо ще се влюбиш,
ще спреш да се страхуваш от смъртта —
за теб ще е поредно райско чудо!


Ще виеш във просъница — без сън,
и колкото и пръстите да свиваш,
ще виждаш как през ноктите навън
отлита любовта, все по-красива.

В сълзи ще давиш всеки твърд мазол
по пръстите от жадната ти хватка —
единствена следа от тежка сол,
погълната след миговете кратки.

Не стискай длани! Обич няма дом.
Решиш ли да остане в тебе свидна,
пусни я към небесния подслон —
свободна, като птица — да си иде...

---

© Станислава Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??