20.06.2020 г., 0:42 ч.

Обич в морскосиньо 

  Поезия » Любовна, Пейзажна
1169 1 0

Китна вила имам на морето

в близост до гора и парк голям.

Колко е красиво днес небето!

Искам в тази сладост да съм сам!

 

Седнал на веранда до вълните

със затворени от кеф очи,

виждам в реалност си мечтите

с плисъка на морските води.

 

Мечтаех диво като малчуган

да имам вила на морето

и всяка сутрин в пот облян

изтривах с кърпа си нослето.

 

Веднъж видях морето синьо

и влюбих се като Ромео аз.

Поисках него сякаш е венчило

изпадайки от обич в екстаз!

 

Коси разплиташе водата

с див полъх от морската шир

и виждах в нея жената

дарила ме с нежен кумир!

 

Всяка вечер аз виждам усмивки.

Докосват ме с всяка вълна

и сякаш постила завивки

пленени от Лунна тъма.

 

Прегръдка прохладна дарява

обвита в пръските облак вода!

На човекът какво му остава -

щастие от реалността!

© Кремена Арменчева Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Обич в морскосиньо »

28 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??