16.01.2019 г., 19:15 ч.

Обичай ме 

  Поезия » Любовна
769 1 2

Обичай ме... горчива и солена,

обичай ме и цветна и красива.

Рисувай ми любов с очите на дете.

Аз бягам от фалшиви хора и търся твоите ръце. 

 

Докосвай ме... Докосването е изкуство,

а ти го можеш най-добре. Бъди река,

която ме поглъща, бъди небе с безброй лица. 

 

Обичай ме безпътна и самотна.

Обичай ме и мразена, сиротна.

Рисувай ми любов с очите на дете.

И непокорна пак ме пожелавай. 

 

Докосвай ме като любовница и нова тръпка.

Погубвай ме като стихия,

преследвай ме като бездомник, открил дома си в мен. 

 

Откривай ме, като икона ме почитай.

И всеки път ме пожелавай отново и отново.

Рисувай ми любов с очите на дете!

© Nellita Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??