18.01.2024 г., 17:05 ч.

Обичайте България! 

  Поезия » Гражданска
268 2 1

О, сънародници, вие се събудете,

ако обичате отечеството ни свято!

То е нашата майка, нашето цвете,

за което толкова кръв е пролята!

 

О, силен български дух, стресни се ти,

ще я има ли България след сто години!?

Нямаш ли достойнство, смелост, мечти,

имай, не ща българският род да загине!

 

В миналото толкоз светли примери имаше,

някои за родината и живота си унищожиха,

не трепваха и когато България се затриваше,

не падаха духом, а с чест други я възкресиха!

 

Но как е днес?Като нация ние се топим,

мнозина се срамуват от своя род и език!

Докога ще мълчим, ще търпим, ще спим?

Защото били сме някога един народ велик!

 

Искам България щастлива и силна,

не е пленено едно народно знаме!

Тя не заслужава да бъде безкрилна,

че е в такова състояние срам ме е!

© Георги Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??