12.03.2019 г., 15:44 ч.

Обичайте тревите 

  Поезия » Друга
571 5 6

Обичайте тревите

 

Вали! Полето диша. Диша!

И пее вятърът студен.

И само аз ли го разбирам,

че пее именно за мен!

 

Представяте ли си?!

Това е чудо!

Каква мелодия звъни.

Не спирай, ветре! Аз те слушам!

Не спирай, дъжд! Вали. Вали!

 

Такава чистота,...такава песен

усетих сред зеленото поле!

Окъпан от дъжда, от вятърът понесен

отново се превърнах във дете.

 

Тревите пак ми стигаха до кръста,

но вместо с пръчка, със която да сека,

сега ги милвах с длани и ги вдишвах...

Вий можете ли да обичате трева?

 

А някой ден... Дано да е дъждовен

и ветровит да бъде този ден,

наместо кръст и вместо помен

обичайте тревите като мен!

 

Емил Стоянов

© Емил Стоянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??