1.05.2018 г., 15:53 ч.  

Обичам те 

  Поезия » Любовна, Друга
320 0 4

Обичам те, щом нежно ми прошепнеш –

„Обичам те“ в ранна утрин през юли!

Обичам те, когато ме погледнеш,

обгърнала ме в сладострастни думи!

 

Обичам те, когато ме прегърнеш,

щастливо замечтана сред полята!

Обичам те, когато ме целунеш –

сякаш не си родена на земята!

 

Обичам те в следобедите пресни,

отпусната безгрижно в мекотата

на тишината. В мен се леят песни,

от бриз по-нежни – тоя морски вятър.

 

Обичам те сред стъпките на мрака,

във дива нощ – там твоята осанка

безспирно заиграва се с Луната,

а аз съм само беглата ти сянка!

© Данаил Таков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??