27.03.2011 г., 14:07 ч.

Обичам те докрай 

  Поезия » Любовна
2760 1 37

 

 

обичам те до края на кръга

 

до космоса възнесен над небето

 

до най-недостижимата дъга

 

до вечния несвършек на сърцето

 

обичам те до инското на ян

 

до сетното прераждане и още

 

до тихото на тихи океан

 

до тъмното на всички тъмни нощи

 

обичам те до топлата мечта

 

на ледено възвишения айсберг

 

до краха и разпада на света

 

предречен но несбъднат като тайна

 

обичам те до нокътя сълзлив

 

на крайчеца на тънкото ти пръстче

 

което толкоз много ме боли

 

и ме разкъсва късче подир късче

 

обичам те до две зеници сън

 

за лято във очите ти без дъно

 

които ме събличат уж отвън

 

а винаги навътре съм потънал

 

обичам те до детския живот

 

в утробата на древната прегръдка

 

с която ме обесваш чист хомот

 

на мръсния ми врат ах как преглътнах

 

до ехото до вятъра до бих

 

до искам до обичам до не зная

 

до своя най-последен дъхостих

 

обичам те обичам те до края

 

 

 

© Валентин Евстатиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??