20.11.2021 г., 14:47 ч.

Обичта на майките 

  Поезия » Друга
319 0 0

 

 

 

 

Обичта на майките е всеотдайна и свята

тя ни дарява попътен вятър в крилата,

и може щедро да прости най-непростими вини,

в прегръдката й искрена по-малко винаги боли,

дори и тогава, когато вече сме деца пораснали.

Обичта на майките е слънчева и непобедима,

вярна, саможертвена, велика, непоколебима,

тя може всички облаци в слънце да прероди,

бяла по черната жарава боса без страх да върви,

и дръзко всяко зло в живота с добро да победи.

Обичта на майките е вълшебна сила,от Бог дарена,

от всеки залез, нов изгрев да сътворява отредена,

светла истина в здрави нетленни темели да вгражда,

герои безсмъртни, велики учени и творци да ражда.

Обичта на майките е божествена благословия свята,

бялото й слънце пропъжда мрака черен в сърцата,

зимните ледове стопява, волна пролет разцъфтява,

и щастливо сбъдване в нов полет дръзко запява.

© Кръстина Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??